Archives

Adres CBR Heerenveen/Joure

On 23 juni 2011, in Nieuws, by Jannie
0

De praktijkexamens die door het CBR worden afgenomen in regio Heerenveen  is op het Businesspark Friesland-W nr.41in Heerenveen. Voor de praktijkexamens nader onderzoek rijvaardigheid personenauto is dit ook op het Businesspark Friesland-W nr.41 in Heerenveen.  

De praktijkexamens die door het CBR worden afgenomen in regio Heerenveen  is op het Businesspark Friesland-W nr.41in Heerenveen.

Voor de praktijkexamens nader onderzoek rijvaardigheid personenauto is dit ook op het Businesspark Friesland-W nr.41 in Heerenveen.

 

 

Proef begeleid rijden.

On 15 juni 2011, in Nieuws, by Jannie
0

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil in november 2011 starten met de proef begeleid rijden voor de rijbewijscategorie B (personenauto), met de volgende leeftijdscreteria:  Jongeren die op of na de ingangsdatum van het begeleid rijden 17 jaar worden, kunnen een praktijkexamen afleggen. Als een jongere op de ingangsdatum al 17 jaar is,kan […]

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil in november 2011 starten met de proef begeleid rijden voor de rijbewijscategorie B (personenauto), met de volgende leeftijdscreteria:

  1.  Jongeren die op of na de ingangsdatum van het begeleid rijden 17 jaar worden, kunnen een praktijkexamen afleggen. Als een jongere op de ingangsdatum al 17 jaar is,kan hij/zij dus geen praktijkexamen doen in het kader van de proef.
  2.  Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen.
  3.  Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16.5 jaar een rijopleiding volgen.

Na het slagen voor het praktijkexamen mogen de jongeren tot hun achtiende alleen maar auto rijden met een begeleider naast zich.Die begeleider moet op hun begeleiderspas staan. Voor deze pas mogen ze maximaal vijf personen opgeven, die aan een aantal eisen moeten voldoen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren. Deze periode is volgens de minister nodig om de effecten van begeleid rijden op de verkeersveiligheid goed in kaart te kunnen brengen.

 

Project ” Alcohol vrij op weg”

On 14 juni 2011, in Nieuws, by Jannie
0

Project ‘Alcohol vrij op weg’ is een project wat georganiseerd wordt door  Voorlichting en preventie Friesland  Verslavingszorg Noord Nederland. Het is een preventie programma met als doel: Jonge automobilisten duidelijk te maken welke invloed alcohol heeft op de rijvaardigheid om uiteindelijk te voorkomen dat zij onder invloed aan het verkeer deelnemen. Ik ben 10 mei […]

Project ‘Alcohol vrij op weg’ is een project wat georganiseerd wordt door 

  1. Voorlichting en preventie Friesland
  2.  Verslavingszorg Noord Nederland.

Het is een preventie programma met als doel:

Jonge automobilisten duidelijk te maken welke invloed alcohol heeft op de rijvaardigheid om uiteindelijk te voorkomen dat zij onder invloed aan het verkeer deelnemen.

Ik ben 10 mei 2011 met een groep dames naar het VEC-terrein in Drachten geweest.

Het is een project waarbij jongeren tussen 18 en 26 jaar en minstens een half jaar hun rijbewijs hebben onder begeleiding op een cicuit gaan rijden, de eerste rit in nuchter toestand en de 2e rit met alcohol op.Bijzonder leerzaam maar ook een hele gezellige dag.

De dag begint met een kennismaking onder het genot van een bakje koffie/thee waarna het programma begint. Eerst een stuk theorie met de nodige vragen waar ook weer leuke discussies uit voortkomen, ook de politie is aanwezig en verzorgd de blaastesten, eerst nuchter en verder op de dag een blaastest met alcohol op.

De uitslagen worden aan het einde van de dag bekend gemaakt.

Na het nuttigen van de nodige drankjes en het eten wordt er onder begeleiding op het circuit gereden.

Na het einde van de rit moest er natuurlijk nog even getest worden.

 

Zoek je nog iets?

Gebruik dit formulier om te zoeken:


Nog steeds niet gevonden wat je zocht? Neem contact op via het formulier op de contact pagina!

Archief